Ομιλία υπ. διδάκτορα Τμήματος, MSc. Κωνσταντίνου Τόγια, για την υποδομή microservices του voucher.gov.gr – Πέμπτη 1η Ιουνίου

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, και ώρα 3-5 μ.μ., θα δοθεί, στο αμφιθέατρο του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» (Ν. Καζαντζάκη, κτίριο “Δ. Μαρίτσας”, Πανεπιστημιούπολη Παν. Πατρών), από τον κ. Κωνσταντίνο Tόγια, M.Sc., υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συνεργάτη του ΙΤΥΕ “Διόφαντος”, ομιλία με τίτλο: «Χτίζοντας μια υποδομή microservices για το voucher.gov.gr».
Σε αυτή την ομιλία θα αναφερθούν οι βασικοί στόχοι και η αρχιτεκτονική της υποδομής microservices του voucher.gov.gr. Θα παρουσιαστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και τα εργαλεία και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν. Ακόμα, θα συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και τα σχέδια για μελλοντικές βελτιώσεις και πιθανή εφαρμογή της τεχνικής λύσης και σε άλλες εφαρμογές.
Η ομιλία είναι ανοικτή και καλείται κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη να την παρακολουθήσει είτε δια ζώσης, είτε απομακρυσμένα στην ηλεκτρονική αίθουσα όπου θα μεταδοθεί
Σχετικά με το Voucher.gov.gr:
Πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα διαχείρισης επιταγών κατάρτισης που σχεδιάστηκε, αναπτύσσεται και λειτουργεί από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στοχεύοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη διευκόλυνση της εισόδου των ανέργων στην ελληνική αγορά εργασίας, το voucher.gov.gr βρίσκεται υπό διαρκή εξέλιξη, εμπλουτισμό και ανανέωση από το 2012 μέχρι σήμερα.
Η ομάδα ανάπτυξης του voucher, προκειμένου να υποστηρίξει τη συνεχή εξέλιξή του, δημιούργησε και διαχειρίζεται μια σύγχρονη υποδομή microservices. Η υποδομή αυτή βασίζεται στα πιο πρόσφατα εργαλεία, τεχνολογίες και μεθοδολογίες, μεταξύ των οποίων docker containers, kubernetes και asynchronous messaging, με στόχο να παρέχει ένα περιβάλλον υψηλής διαθεσιμότητας, ανθεκτικότητας και επεκτασιμότητας για την ανάπτυξη και διάθεση νέων λειτουργιών και τον επανασχεδιασμό υφιστάμενων υποσυστημάτων.
Κατά την κατασκευή και τη συντήρηση αυτής της υποδομής αντιμετωπίστηκαν σημαντικές προκλήσεις σε διάφορους τομείς, όπως οι διαδικασίες δοκιμής, ελέγχου, παραγωγής και διάθεσης των μικρο-υπηρεσιών, η αποθήκευση αρχείων, η αυθεντικοποίηση των χρηστών και η παρακολούθηση του συστήματος.