
Ράπτης Παναγιώτης
O Παναγιώτης Ράπτης είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. από το Τμήμα Ηλεκτρολογίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων από το Ε.Α.Π. με τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας (master thesis) : ” Έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων – Απαιτήσεις εναρμόνισης με IEC και CENELEC.”
Επίσης έχει Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών από την ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ και Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στην ΄΄Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση΄΄ από το Ε.Α.Π., ενώ αυτή την χρονική περίοδο ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης (MEd) ΄΄Εκπαίδευση Ενηλίκων΄΄ στο Ε.Α.Π.
Είναι μέλος του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π., κατηγορίας ΠΕ, Α΄ βαθμίδας) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) της Σχολής Μηχανικών (Πάτρα) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στην συγκεκριμένη μόνιμη οργανική θέση είναι διορισμένος από τον Ιανουάριο του 2004 (αρχικά στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πάτρας και έπειτα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), υποστηρίζοντας τα εργαστήρια Ηλεκτρικών Μηχανών και Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου. Από το Νοέμβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 2004 εργάστηκε ανελλιπώς ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. στην Πάτρα στην εταιρεία ΤΕΧΝΟΤΡΟΝ με αντικείμενο την μελέτη – σχεδίαση – επίβλεψη – κατασκευή βιομηχανικών αυτοματισμών, Η/Μ εγκαταστάσεων, πρότυπων ηλεκτρονικών κατασκευών, καθώς και προμήθεια-εγκατάσταση εξειδικευμένου επιστημονικού- εργαστηριακού, ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού υλικού.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 εργάστηκε ως Έκτακτο Εκπαιδευτικό ωρομίσθιο προσωπικό (εργαστηριακός συνεργάτης) στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πάτρας στα εργαστηριακά μαθήματα : Ηλεκτρικές Μετρήσεις, Σχεδίαση και Ανάλυση Η/Μ μελετών με Η/Υ (4Μ-FINE ADAPT) , Ηλεκτροτεχνία, Τεχνολογία Μετρήσεων και Ηλεκτρικές Μηχανές με περίπου 3.000 ώρες διδασκαλίας. Είναι ενταγμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων και έχει πραγματοποιήσει 230 ώρες διδασκαλίας σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε θέματα της ειδικότητας του.
Τα ενδιαφέροντα του και η επαγγελματική του εμπειρία εστιάζονται στα αντικείμενα : συστήματα αυτοματισμών, συστήματα ηλεκτροκίνησης, συστήματα μέτρησης (instrumentation), έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, συστήματα συλλογής και επεξεργασίας μετρήσεων (data acquisition systems), προγραμματιζόμενος έλεγχος μέσω PLC και βιομηχανικοί controllers, έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, μελέτες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και διαχείριση ενεργειακών προβλημάτων μέσω Η/Υ.
Πληροφορίες
panrap (at) uop (dot) gr
+30 2610 369255
Ώρες Γραφείου
- Τετάρτη 09.00 - 10.00 (Εργαστήριο ΣΑΕ)
- Πέμπτη 11.00 - 12.00 (Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών)
Συνιστάται πρότερη επικοινωνία με το διδάσκοντα