
Γεώργιος Σουλιώτης
Ο Γεώργιος Σουλιώτης έλαβε Πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 1993, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1998 και το 2003, αντίστοιχα.
Από το 2005 έως το 2015 ήταν μέλος ΕΤΕΠ/ΕΔΙΠ στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ νωρίτερα ήταν είχε εργαστεί σε αυτό ως ερευνητής. Από το 2002 έως το 2015 έχει διδάξει ως Εργαστηριακός/Επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και στο οποίο από το 2015 έως το 2019 υπηρέτησε ως Καθηγητής Εφαρμογών. Από το 2019 είναι μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο οποίο τώρα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής.
Έχει υπερεικοσαετή επαγγελματική και ερευνητική δραστηριότητα στη σχεδίαση αναλογικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Έχει εργαστεί για μεγάλες εταιρίες μικροηλεκτρονικής του εξωτερικού και συνεχίζει να συνεργάζεται με εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως σύμβουλος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως σε ολοκληρωμένα κυκλώματα, αναλογικά φίλτρα, τηλεπικοινωνιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα, ηλεκτρονικά κυκλώματα σειριακών συστημάτων μετάδοσης υψηλής ταχύτητας, RF κυκλώματα έως και 80 GHz, κυκλώματα χαμηλής τάσης τροφοδοσίας, κυκλώματα για τα πρωτόκολλα USB2, USB3, M-PHY, BLE και άλλα.
Είναι συγγραφέας σε περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή περιοδικά υψηλού κύρους, σε αρκετές εργασίες σε συνέδρια, καθώς και δύο πατεντών. Είναι κριτής σε πάνω από 10 διεθνή περιοδικά υψηλού κύρους και σε συνέδρια. Είναι Senior Member στην ΙΕΕΕ.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
- Σχεδίαση αναλογικών και μικτών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων σε CMOS, BiCMOS
- Κυκλώματα για συστήματα μετάδοσης δεδομένων Ser/Des, transceivers, drivers, VCO, PLL, phase interpolators, Sense Sampling Amplifiers, CML circuit
- Κυκλώματα για πρωτόκολλα USB2, USB3, BLE, M-PHY, κλπ
- Κυκλώματα χαμηλών συχνοτήτων BGRs, OpAmps, κλπ
- Κυκλώματα ραδιοσυχνοτήτων (60GHz-80GHz), μείκτες, ενισχυτές χαμηλού θορύβου, ενισχυτές ισχύος
- Ηλεκτρονικά κυκλώματα υψηλής ταχύτητας για εφαρμογές οπτικών δικτύων
- Κυκλώματα λειτουργίας ρεύματος (Current mode circuits)
- Μικτά/αναλογικά κυκλώματα, φίλτρα και συστήματα αυτόματου συντονισμού
- DC/DC converters
Πληροφορίες
gsoul (at) uop (dot) gr
2610 369 257
Ώρες Γραφείου
Κτίριο Α1, 1ος 'Όροφος
- Τρίτη 11.00 - 12.00
- Τετάρτη, 13:00-14:00
Συνιστάται πρότερη επικοινωνία με το διδάσκοντα